CINDERELLA

Hamupipőke

6+

GIMESI DÓRA

Ciróka Bábszínház, Kecskemét

Premier: 2014. április 27. 

Szereplők / Cast:
Nyirkó Krisztina, Szörényi Júlia, Makra Viktória mv., Ivanics Tamás, Fülöp József

Tervező / Design – Mátravölgyi Ákos; Zene / Music – Monori András; Mozgás / Movement – Gyevi-Bíró Eszter;  Rendezőasszisztens / Assistent of director – Szabó Nóra; Rendező / Director Vidovszky György

Hamupipőke a legismertebb, legnépszerűbb, legtöbbször játszott mesék egyike. Talán nincs olyan gyerek, aki ne ismerné az árva lány történetét, akit igazságtalanul kihasznál mostohája, és aki végül mégis elnyeri a királyfi kegyeit. Hamupipőkét a mostoha körülmények az élet sötét oldalával ismertetik meg:  ebben az ócska, reménytelen világban csak a csoda segíthet, vagy az, hogy hiszünk benne, képesek vagyunk legyőzni ezeket a körülményeket, és hiszünk abban, hogy belső értékeink alapján értékel a világ.

Az előadás kidobásra ítélt tárgyak (csomagolópapír, kályhacső, nejlonzsák stb.) játékában elevenedik meg, melyek a gyermekek szeme láttára születnek meg, lényegülnek át. Nem készen kapott, kidolgozott báb-emberkéket lát a néző, hanem használton kívüli tárgyakat, amelyek csak akkor tudnak igazán életre kelni, ha a gyermek-néző a lelkükbe lát képzelete segítségével.

DÍJAK / AWARDS

XVI. Nemzetközi Bábfesztivál, Békéscsaba, 2015
(XVI. International Puppet Theatre Festival, Békéscsaba, 2015)

  • Különdíj – A legizgalmasabb zene MONORI ANDRÁS
    (Standout Award for the most unique music)

Az év 40 legfontosabb előadása között – 2014 (7ora7.hu)
(Shortlisted as one of the 40 most important productions of the season)