Terror

18+

FERDINAND VON SCHIRACH

Jászai Mari Színház, Tatabánya

Premier: 2018. február 24.

Szereplők / Cast:
Bírósági elnök – Egri Márta; Lars Koch, vádlott – Dévai Balázs; Biegler, védő –Kardos Róbert; Nelson, államügyésznő – Bakonyi Csilla; Christian Lauterbach – Király Attila; Franziska Meiser – Danis Lídia

Díszlet / Set – Horgas Péter; Jelmez / Costume – Kárpáti Enikő; Zene / Music – Monori András; Asszisztens / Assistant Director – Molda Marietta; Rendező / Director – Vidovszky György

Lars Koch, német vadászpilóta az Önök ítéletére vár.

A kérdés, hogy jól döntött-e azon a napon, amikor a kiadott parancs ellenére egy a terroristák által eltérített, teli utasszállító gépét néhány lövéssel a földre kényszerített, hogy egy még nagyobb katasztrófát kerüljön el.  A 164 utast szállító gép ugyanis egyenes a müncheni stadion felé tartott, ahol 70.000 ember várta a Németország-Anglia futball-mérkőzést. Kochnak döntenie kellett. De milyen parancs alapján? Lelőheti-e az emberekkel teli gépet, hogy megmentsen 70.000 embert? Vagy kövesse feljebbvalója parancsát, és hagyja, hogy bekövetkezzen a katasztrófa?

Ferdinand von Schirach első színpadi műve az emberi döntés felelősségét állítja középpontba, és olyan kérdésekre keresi a választ, hogy vajon van-e különbség élet és élet között, ha a számok, a mennyiség felől nézzük. Hozhatunk-e döntést a halálról egy nagyobb katasztrófa elkerülése érdekében? Ki a felelős?

Ön dönt, kedves néző. Ma este Önök az esküdtek, akiknek a hallottak alapján mérlegelniük kell bűnös-e Lars Koch vagy sem.